Jump to content

Cg 125 running problem


Doom64
 Share

Recommended Posts

I have a problem if anybody can help. :)

Sometimes the bike starts but only when it has the choke on full, then without the choke on I give it a little bit of throttle and it cuts out. Then I have to put the choke on again to start it, after about 5mins I can turn the choke off and it will run ok but not perfect. (Choke all the way up is on and down is off)

Then the next day I try to start it but it just makes the thumpy sound (can't really explain :? )

It has a nice spark, the rubber connecting to the carb was a bit cracked but it's now sealed properly, it has not got the original air filter if that makes a difference?

Any help will be appreciated.

It's a 1998 model.

Link to comment
Share on other sites

maybe it hasnt got enough compression with your aftermarket exhaust?


it just sounds like the engine hasnt warmed up though. my bike will stall if i turn off the choke and then try revving if it, if i havent let it warm up enough.

Link to comment
Share on other sites

op doesnt mention a different exhaust just air filter,what kind of filter have you fitted as it might be running weak now like others said and if its been left overnight it will need to use choke again to start as engine is cold and needs to warm up

Link to comment
Share on other sites

op doesnt mention a different exhaust just air filter,what kind of filter have you fitted as it might be running weak now like others said and if its been left overnight it will need to use choke again to start as engine is cold and needs to warm up

 

OP made a whole thread somewhere that mentions his baffle free bean can.

Link to comment
Share on other sites

It was doing this with the original exhaust though.

It has the original air filter metal cone but the foam bit is off my old pit bike as I couldn't find the proper foam for it. :?

How can I tell if it's running lean?

Link to comment
Share on other sites

It has the original air filter metal cone but the foam bit is off my old pit bike as I couldn't find the proper foam for it. :?

How can I tell if it's running lean?

 

Pretty sure the CG original filter is actually a box not a cone.


The colour of the plug will tell you if it's lean.

Link to comment
Share on other sites

op doesnt mention a different exhaust just air filter,what kind of filter have you fitted as it might be running weak now like others said and if its been left overnight it will need to use choke again to start as engine is cold and needs to warm up

 

OP made a whole thread somewhere that mentions his baffle free bean can.

didnt see that post so based it on just this one will teach me to read other posts in future lol

to check the plug take bike out on a ride then after some time running fairly fast stop the bike and remove spark plug and see what colour the tip is in the guide section on the forum there is a chart to help you tell what colour means what

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Sign up now

    Registration is quick and easy 

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Please Sign In or Sign Up